Maker: Mojang


Mischien heb je het al ergens gezien: de nieuwe Minecraft snapshot: 13w16a is uit. In deze nieuwe snapshot van Minecraft komen er een paar nieuwe dingen voor die je ook in minecraft 1.6 zal zien waaronder een nieuwe mob: het paard.

Voordat de paarden aan bod komen zijn er nog andere nieuwe dingen te behandelen. Met de nieuwe snapshot kan je met een respiration 3 helm veel beter zien onder water dan zonder. Ook is er een nieuw voorwerp: de carpet. met een carpet heb je als het ware een tapijt waarmee je je huis kan versieren. Je kan een carpet craften door twee dezelfde kleur wol blocks horizontaal naast elkaar te zetten. De carpet is handig als je een vloer wil maken met wol, dan hoef je niet een heel wol block te gebruiken.

                                            

 boven zie je hoe je een carpet moet craften en onder zie je hoe ze eruit zien.

Natuurlijk bestaat de snapshot een groot deel uit paarden. Mojang heeft de paarden gemaakt met behulp van Dr. Zhark, de maker van de beroemde mod Mo`Creatures. De paarden heb je in verschillende rassen en hebben allemaal verschillende health, sprongkracht en snelheid. Als je een wild paard wilt temmen hoef je alleen maar met een lege hand het paard proberen te berijden. Nadat het paard je een tijdje eraf gooit door te steigeren wordt hij tam, kan je een zadel op het paard plaatsen en kan je hem berijden. Als je op het paard zit is de XP-bar verandert in een blauwe balk, de springbalk. Deze laad op als je spatiebalk indrukt en als je loslaat springt het paard. Je kan tussen de 1 en 5 block hoog springen met het paard (ligt aan hoe goed de sprongkracht is van het paard) . Ook kan je een veulen tegenkomen, deze kan je temmen door hem eerst te laten groeien met appels, wheat of suiker en daarna hetzelfde te doen als met een volwassen paard.

Je kan zien dat er verschillende rassen paarden zijn.

In deze snapshot zijn er ook nieuwe voorwerpen die met paarden te maken hebben. Met een ezel kan je een kist aan de zijkant van een ezel plaatsen, je kan de kist nog niet openen maar waarschijnlijk in de volgende snapshot wel. Ook kan je armor craften voor je paard, Je kan je paard diamond, gold of iron armor geven. Ook is er een nieuw voorwerp genaamd: Lead. Het is een soort touw waarmee je elke Mob (ook kippen, koeien etc) aan een paal kan binden zodat hij niet wegloopt. Het laaste dat Mojang heeft toegevoegd is de hooibaal. De hooibaal is vooral gebruikt om mee te bouwen maar je kan er ook paarden mee voeren. Een veulen groeit als je hem een paar hooibalen voert al uit tot een volwassen paard.

                       
                       

Boven zie een ezel met een kist en de nieuwe hooibalen. Onder zie je een paard in diamond armor en je ziet ook dat hij met een lead is vast gebonden aan een paal.

De download van de snapshot kun je hier vinden.

Als iets nog niet duidelijk is kan je deze video bekijken: